June 24, 2015

Miért pont gyémántot teszünk az eljegyzési gyűrűkbe?

Bár (leginkább külföldön) egyre elterjedtebb szokás, hogy gyémánt helyett más drágakő kerül az eljegyzési gyűrűbe, mégis azt mondhatjuk, hogy a gyémánt az, ami kétségtelenül a legbiztosabb választás.
De honnan is ered ez a hagyomány? Mit is mond el valójában, ha gyémántot ajándékozol a szerettednek?

Egy kis történelem

A gyűrű, mint eljegyzési jelkép egy ősi szokás, amelyet sok kultúra követett. Jóllehet, a gyémántok csak 1477-től kerültek képbe, amikor is Ausztria főhercege, I. Miksa le akarta nyűgözni jegyesét, Burgundi Máriát. A trend azóta folytatódik, Máriának köszönhetően.

Miért is használjuk?

Először is, látványuk luxust és befektetést is sugall. Egy gyémánt gyűrű vásárlása igen csak költséges ügy lehet, és ezzel azt szimbolizálja, hogy az ajándékozó igen alaposan átgondolta ezt a döntést.

Míg a gyémánt mérete természetesen nem arányos az elköteleződés mértékével, de az nem kérdés, hogy egy gyémánt gyűrű megvásárlása egyértelmű jele az elköteleződésnek.

Másrészt a gyémántok gyönyörű szimbólumok is: a gyémánt a legkeményebb természetes anyag a Fölön. Csorbulhatnak és törhetnek, de nagy behatásra van szükség ahhoz, hogy ez bekövetkezzen.

A gyémántot az iparban is használják más anyagok vágására. Egy ilyen kő egy hosszan tartó kapcsolat megtestesítője - ami sok karcolást elbír, és még akkor is gyönyörűen ragyog, vagy egy kapcsolat, ami "átvág" minden akadályon az évek során.

Legyen akár a luxus vagy az örökkévalóság szimbóluma, a gyémántnál semmi nem mutatja ki jobban a szerelmet!

No comments :