January 08, 2014

Best of 2013

Válogatás 2013 legjobb design ékszereiből a világ minden tájáról. Persze ez szubjektív, de biztos mindenki talál magának kedvencet. :)

Luz Camino madridi ékszerész csodálatos Fragmented Africa karkötője arannyal, ezüsttel, hegyikristállyal, whiskey-kvarccal, tanzanittal, zafírral, smaragddal, gyémánttal és gyantával.




A szintén spanyol Belén Bajo gyűrűje sárgaarany, ezüst és rutilkvarc felhasználásával.



Az amerikai Borgioni  cég cápafogas gyűrűje apró gyémántokkal hangsúlyossá téve.

 

Arlène Bonnant, svájci designer által létrehozott Caspita cég csakis a legfinomabb anyagokat és drágaköveket használja fel ékszereihez.
Caspita "7 csakra" gyűrűje életre kelti a jóga kölönböző csakráit India spirituális világából. 18 karátos aranyba foglalva 112 rubint, 90 narancs zafírt, 80 sárga zafírt, 72 tsavorite gránátot, 48 kék zafírt, 16 ametisztet és egy gyémántot rejt. Egy aventurin a hátoldalában a világegyetemet szimbolizálja.






Cora Sheibani  svájci ékszerdesignert a kaktuszok ihlették meg új kollekciójánál: kaktusz gyűrű rose gold-ból és nefritből.





Fernando Jorge fülbevalója 11 ct. zambiai smaragddal és gyémánttal.


Hannah Martin londoni ékszerész alkotása ez az amulet, zománccal és egy 1,33 ct.-os zambiai smaragddal díszítve.





Érdekesség Parulina dupla gyűrűje majdnem 29 ct.-nyi smaragddal benne.



H. Stern írisz fülbevalója rose gold-ból igazán kecses darab..





Hemmerle müncheni ékszerész  fülbevalója, aki szereti vegyíteni a drágát az olcsóval, gyémántot a vassal, vagy régi kámeákat rézzel. Ez a fülbevaló vasból, antikolt ezüstből, és fehéraranyból van, régi csiszolású gyémántokkal.


Lauren Adriana egyike London feltörekvő üdvöskéinek, aki többek között szeret kísérletezgetni a fémekkel. Siren fantázianevű fülbevalója aranyból és ezüstből van, ametisztekkel, rhodolit gránáttal és gyémántokkal.



Luz Camino szárny alakú brossa ezüstből, aranyból, zafírokkal, smaragdokkal, gyémántokkal, zománccal és aquamarinnal.





A 2013-as Couture Awards-on Las Vegas-ban az első befutó gyöngy kategóriában Paula Crevoshay volt ezzel a Pink Lady elnevezésű arany medállal, benne egy természetes Abalone gyönggyel, tsavorite gránáttal, pink spinellekkel, rubinokkal és opálokkal.




Silvia Furmanovich gyémántos karkötője gyönggyel és türkizzel, 18 karátos aranyból.





Ez a fülbevaló is az ő alkotása, aranyból, gyémántokkal, gránátokkal és kagylóval.




A svájci Suzanne Syz gyöngyvirág fülbevalója sárga-és fehéraranyból, 18 Akoya gyönggyel, 544 db. lila zafírral, 152 zöld gránáttal, 330 gyémánttal, és 36 smaragddal.





{via}