January 10, 2014

Martin Katz időtlen ékszerei

Már 25 éve kápráztatja el Martin Katz ékszerdesigner a felsőbb tízezer és a hozzáértő magánemberek közül kikerülő hűséges megrendelőit gyönyörű egyedi és kreatív alkotásaival.
Azt mondják róla, hogy ékszerei annyira lélegzetelállítóak, hogy egy defibrillátorral együtt kellene árusítani őket.


Kiskorában a nagynénje  egy chicago-i ékszerüzletben dolgozott, közel az indianai otthonukhoz, ahova szüleivel gyakran ellátogattak, édesapja gyakran vásárolt az anyjának ékszereket, ha ott jártak.
A kis Katz le volt nyűgőzve. A főiskolán egy kis bizniszt indított: Puka kagylót és ezüstékszereket árult a főiskolai diáklányszövetség tagjainak. A diploma után Kaliforniába költözött, és munkába állt egy ékszerésznél.
A tulajdonos kitanította Katz-ot a luxus ékszerészet trükkjeire, majd 1988-ban önállósodott. Bár vevői közül nagyon sokan Hollywood sztárjai, bőven akadnak olyanok is, akik távol állnak a nyilvánosságtól.

Katz megszállottja drágakövei minőségének, és a munkának, amivel elkészülnek a csodás darabok. Annyira, hogy minden gyémánt, amit ékszereibe belefoglal, "gyűjtői minőségű", a legmagasabb minőséget képviseli.

Egyedi és különleges színes kövekre specializálódott, aprólékosan válogatja ki a látványos tüzű és vibráló színű köveket, állítása szerint azokat veszi meg, amik "beszélnek hozzá"

A fondorlatos drágakövek, mint amilyen a karibi kék Paraiba turmalin, az izzó mexikói tűzopál, a kábító ausztrál fekete opál, és a bársonyos piros rubbelit Katz nagy kedvencei közé tartoznak.

Minden darab gondos körültekintéssel készül, és átlagosan 2-4 hónap alatt készül el, míg a bonyolultabb fazonok elkészítése akár 1 év, vagy még több is lehet.

Szerintem fantasztikusak!

Briolett csiszolású rubellit és gyémántok

Brazil Paraiba turmalin és gyémántok

Fekete opál 325 gyémánttal, 176 ametiszttel, és 27 Tsavorit-tal

Paraiba turmalinok és gyémántok

Tűzopál, gyémántokkal, sárga-és narancs zafírokkal és tsavorit-okkal

Rubin és gyémánt "eper" fülklipsz platinából és 18K aranyból

Tűzopál fülbevaló gyémántokkal és narancs zafírokkal

Masnis kitűző 1642 db. gyémánttal

Smaragd gyűrű gyémántokkal és smaragdokkal

Fehér és rózsaszín gyémántos karkötő

Gardénia bross titániumból, 1300 gyémánttal
Cabochon csiszolású burmai rubin pink zafírokkal és gyémántokkal
Cabochon Paraiba turmalinok és gyémántok, egy csepp alakú Paraiba turmalinnal












{via} {via} {via}

No comments :