October 28, 2013

Louis Vuitton drámai ékszerkollekciója

Louis Vuitton a legkülönösebb drágaköveket kutatta fel ékszereihez, hogy minél több drámát és fondorlatot adhasson a kollekciójához.

 Louis Vuitton, a párizsi bőrdíszműves cég 5 évvel ezelőtt dobta piacra luxus ékszereit.

 "A kövekkel kezdjük" - magyarázza Hamdi Chatt, a Watches and Jewellery (Órák és ékszerek) alelnöke, ahogy sok más ékszerész is teszi. De mi a különbség akkor a kövek között, amiket Mr. Vuitton kiválaszt?
Gyémántokat nemigen látni, ellenben egy egész sor, a szivárvány minden színében tündöklő drágaköveket. Mandarin gránát, neon-kék turmalin, rózsaszín morganit szeletek sorakoznak az asztalon befoglalásra várva.
Vadgesztenye méretű imperial topáz rózsaszín, narancs és piros árnyalatokban, izgalmas rózsaszín árnyalatú spinell, neonzöld berrilek.. Zöld Tahiti gyöngyöket párosítanak smaragdokhoz - csodás összehatást keltve.

"Újnak számítunk az ékszerek világában, ezért valami újat akarunk belevinni a mindenki által ismert anyagokba." - mondja Chatti. "Különböző színű drágaköveket használunk, hogy ritmust és egyensúlyt vigyünk az ékszerek közé. Itt a gyémántok csupán másodhegedűsök lehetnek, szerepük az, hogy kiemeljék a színes drágakövek szépségét.

Egy Tahiti gyöngyös karkötő skicce a kollekcióból

Négyszögletes csiszolású smaragdok foglalás előtt

Zöldeskék turmalin, morganit, smaragd és gyémánt
20.01 ct. mandarin gránát a "Chain Attraction" kollekció nyakékjében




Mandarin gránát, opál és gyémánt

Holdkő és gyémánt


Ónix, smaragd, gyémánt és Tahiti gyöngy
{via}{via}