October 11, 2013

Graff Diamonds - a 60. születésnap

40 évvel ezelőtt Laurence Graff, a Graff Diamonds cég megalapítója, felfedett egy képet, ami a világszerte ismertté tette a Graff Diamonds-t: a fekete-fehér kép egy fiatal lányról készült, akinek hajkölteményében 1 millió dollárt érő gyémántok és egyéb drágakövek lapultak. 

Ez egy igen merész lépés volt Laurence Graff szempontjából, aki ekkor még javában építgette fel az üzletét, ugyanakkor elég bátor volt hozzá, hogy egy ilyen áttörő képet megjelentessen. Akkoriban a gyémántok kizárólag az idősebb hölgyek kiváltsága volt, és ők minden bizonnyal semmiképp sem viselték volna azt a hajukban.

"Ez egy kiemelkedően eredeti elképzelés volt" - vallja Laurence Graff az eredeti 'Hair & Jewel' (Haj és ékszer) ötletről. - "Mindaddig sokkal konzervatívabb formában jelenítettek meg ékszerekről képeket, Ez a kép formabontó volt egy fiatal modellt használva ehhez, és azt sugallta, hogy a gyémántok a fiatalabb nőknek is szólnak."

Most Graff úr a 60. születésnapját ünnepeli, mint ékszerész, ennek tiszteletére újra megalkották az ikonikus fotót, 22 kivételesen ritka ékszerrel, amik összértéke körülbelül félbillió (!) dollárt tesz ki.
A mostani modell, Dalia Gunther hajában tehát most 22 ritka ékszer látható, amik között olyan rekorddöntő gyémántok is szerepelnek, mint például a 'Graff Sweethearts', ami egy pár teljesen hibátlan (51.53ct és 50.76ct) szív csiszolású gyémántfülbevaló.


A kép megjelenése nem csupán Laurence Graff 60. születésnapját üdvözli a szakmában, hanem a 40. Graff üzletét világszerte.
Az összes ékszer a Graff mühelyben készült, David Slijper fotóival, és Eamonn Hughes stylist-tal.

Néhány az ékszerek közül:

6,51 ct. ovális IF (Internally Flawless) pink gyémánttal és két csepp alakú fehér gyémánttal

Smaragd csiszolású sárga gyémánt és további fehér gyémántok

Sárga, naracsos-pink és szürkéskék gyémántok

Pink és fehér gyémántok a brossban

A 'Sweetheart' fülbevalók




A video: Graff Diamonds - The Half Billion Dollar Hair & Jewel



{via}