August 21, 2015

Selymes gyönyörök: Soie Dior




 A Dior legújabb kollekciója, a  "Soie Dior" franciából fordítva a soie selymet jelent. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy ezt a kollekciót az egyik legfinomabb anyagnak szentelték: a selyemnek.

 Victoire de Castellane,, a Dior jelenlegi kreatív igazgatója teljesen egyedi ékszerkollekciókat tervez. Mesteri módon újjáélesztette a finom, színes és érzéki selyemmasnikat az ékszerek nyelvén.


A különböző darabok neveit nem véletlenszerűen választották - mindegyik egy más stílusú anyagra utal. A pink zafíros Pli Plat karkötő megidézi a pliszírozott anyag mintázatának tekervényes ráncait, a Tresse rubinos gyűrű a különféle anyagok egymásba fonódását utánozza, míg a Toi & Moi stílusban készült Volant fülbevaló zafírokkal és smaragdokkal, viselőjét a selyem érzéki hullámzására emlékezteti.

Ha a selyemmasnit csomóba kötjük, az eredmény a Noue nyaklánc, gyémántokkal és különféle alakú smaragdokkal; kikötjük őket, és a puha kelme a Denoue nyaklánc képében csörgedezik le csermelyként a nyakon, smaragdokkal és ovális zafírokkal.


Az elmúlt két évben a Dior mesterei 53 különböző látványos darabot alkottak a Soie Dior kollekcióba. Annak érdekében, hogy az anyag rugalmasságát átvigyék a nemesfémekre és a drágakövekre, Párizs legjobb műhelyeiben foglalták be a köveket egy nagyon speciális módon: minden esetben az arany foglalatot olyan módon készítették, hogy szabadon mozoghatott, és a drágaköveket különböző szinteken rögzítették.


"Ha egy masnival játszik az ember, az röpke és ösztönös, és én meg akartam őrizni a játék szabadságának ötletét." - magyarázza Victoire de Castellane.

Azt hiszem mindenki egyetért, hogy kétség sem fér a sikeréhez.








{via}{via}

No comments :