January 29, 2014

Kínai báj

A Qeelin nevű cég egy relatív új és kis luxus ékszercég, amelynek főhadiszállása Ázsiában van.
A hong kongi cég hagyományos kínai motívumokat ötvöz francia mesterséggel, jellemző rájuk még az értékes anyagok használata és egy csipetnyi hóbortosság. Alig 10 év alatt 14 üzletük nyílt Kínában, Hong-Kongban, és Európában.


"Egyre inkább érdekelni kezdett a luxus ékszerek világa - mondja Dennis Chan, a Qeelin kreatív igazgatója - szeretem a divatot, és óragyűjtő vagyok. Ékszereket is elkezdtem gyűjteni. Nem találtunk olyat, ami jellegzetesen kínai lenne, és egyben nagyon modern. Egyszerűen nem létezett ilyen a piacon.
A többi ékszerésztől eltérően mi nem a kőből indulunk ki. Mi a design-al kezdünk, és azután keressük meg hozzá a leginkább odaillő követ. Ezért van az, hogy ha ránézel a kollekciónkra, mindig egy történetet vagy design-t látsz a háttérben, nem egy 10 carat-os követ, vagy hatalmas rubinokat és zafírokat. Ez nem azt jelenti, hogy nem törődünk a kövekkel, hanem csak azt, hogy a kövek csak a design kiemelésére szolgálnak."

Dennis Chan bemutatja a főnix nyakéket egy Qeelin sajtókonferencián

Jóllehet, ezek luxus ékszerek, mégis mindennapi használatra készültek, nem csak különleges alkalmakra.
"Mi nem vagyunk olyan, mint a Cartier vagy a Van Cleef, akiknek hosszú történetük van. Mi egy fiatal márka vagyunk. Ami az érdekesség, hogy megpróbáljuk kihozni a kínai design báját, ami bár hagyományos, de nagyon is divatos. Véleményem szerint az ékszernek nem szabad túl nehéznek lennie, és élvezni kell a viselését. Ha van egy szép ékszered, ki kell élvezned, és minden nap hordanod."

És jelen van egy kis humor is. Ere jó példa Chan szerint egy Ling Long nevű kollekciójuk, ami egy ékszer- csengő. A csengőt újszülötteknek szokták ajándékba adni, mert úgy tartják, hogy a hangja távol tartja a gonosz szellemeket. Ebben az esetben a csengő "kolompja" egy gyémánt, tehát az első hang, amit egy újszülött hall, a gyémánt hangja.


Más kínai ékszerészektől eltérően, amelyek évente több kollekcióval is előrukkolnak,a Qeelin egy évi jól átgondolt, kimért kollekcióval építette ki hírnevét.

























{via} {via}

No comments :